11 smarte apper for barnefamilier

Apper for barnefamilier
Foto: Shutterstock/Scanpix
Gjør hverdagslivet enklere med litt digital hjelp.

Disse appene kan hjelpe deg med alt fra den daglige organiseringen og koordineringen av familien, til å få morgenrutinene til å flyte bedre og til å snakke bedre sammen.

Cozi – gratis (tilbyr kjøp i app)

Populær planleggingsapp med delt kalender med egen fargekode for hvert familiemedlem, pluss gjøreliste, handleliste og familiedagbok.

 

Digital underholdning? 12 gode podcaster for foreldre

 

Hub – gratis (tilbyr kjøp i app)

Nok en app som lar deg koordinere oppgaver, hendelser, handling og mer. Appen har meldingsfunksjon og fotodeling.

 

Ohayo (ipad) – kr 33

Ohayo betyr «god morgen» på japansk, og det er det de norske skaperne av denne appen håper å gi brukeren. Appen er en kombinert vekkerklokke og timeplan hvor du selv stiller inn hvor lang tid du vil bruke på hver aktivitet, og så sier appen fra når du må huske å pusse tennene, spise frokost og pakke sekken.

 

Family Wall – gratis (tilbyr kjøp i app)

Family Wall funker som et eget lite sosialt medium for familien med delt kalender, chat og en «location check-in» hvor familiemedlemmer kan fortelle hverandre hvor de er.

 

Eksperten tipser: Slik får dere kontroll på matteleksene

 

Jottacloud – gratis (tilbyr kjøp i app)

Norsk bildelagringstjeneste som lar deg sikkerhetskopiere og dele bilder og dokumenter.

 

Chore Monster – gratis (tilbyr kjøp i app)

I denne appen kan foreldre sette opp en liste med oppgaver til barna og tildele hver oppgave en poengsum. Barna samler inn poeng som kan byttes inn i «premier», som for eksempel dessert eller en times videospill.

 

Snakk sammen – kr 55.

Går samtalen trått etter at dagens gjøremål er unnagjort og barna er i seng? Denne appen gir deg spørsmål som skal gjøre få i gang praten – altså utenom de vanlige hverdagssamtalene – og knytte dere enda bedre sammen.

 

Parterapeuten: Når skal man be om hjelp til å redde forholdet?

 

Kidganizer – kr 22

En app for foreldre som ikke bor sammen. Gir en oversikt over hvem som har barna når og utgifter man har hatt når man har barna.

 

Plenofamilie – gratis (tilbyr kjøp i app)

Norsk planleggingsverktøy med kalender og gjøreliste hvor man kan tildele oppgaver og varsle om egne og andres aktiviteter.

 

Truegroups – gratis

Samler meldinger, invitasjoner og beskjeder fra barnehagen, skolen og idrettslaget på ett sted. Appen skal forenkle kommunikasjonen mellom familien og grupper den er en del av.

 

Gimi – gratis (tilbyr kjøp i app)

Denne appen skal lære barna om verdien av penger. Gi barna konkrete oppgaver med tilhørende «lønn» og la dem tjene ukepenger. Barna kan også legge inn bilder av oppgavene når de blir utført.

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Bakgrunnsbilde, helt gratis Helt gratis!

Bli medlem!

Meld deg inn i Familieklubben og få tilgang til spennende og relevante nyheter for deg med barn. Det er selvfølgelig helt gratis!


Allerede medlem?

Om Familieklubben

Familieklubben er VGs familieside. Når du blir medlem får du tilgang til spennende og relevante artikler om oppdragelse, digitale medier, aktiviteter og barnemat – og mye annet. Som medlem vil du også kunne få tilsendt relevante vareprøver fra ledende merkevarer. Medlemskapet er helt gratis, og du kan når som helst melde deg ut igjen.

Les mer Lekeplass

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale