– Lær barna gleden ved å hjelpe andre

KIOSK: Lukas og Milian. Foto: Jeanette Bækkevold/privat
Familien Bækkevold laget julemarked til inntekt for Redd Barna. Å lære barna å hjelpe andre skaper toleranse, læring og empati, sier psykolog.

– Jeg tror det å ha fokus på andre enn seg selv er viktig, fordi det gir barna et større perspektiv. De er vant til å få det de trenger, og denne muligheten er det dessverre ikke alle barn som har. Gleden man kan føle ved å hjelpe andre er derfor så verdifull, sier Jeanette Bækkevold.

Hun hadde et sterkt ønske om å lære barna Milian (6), Lukas (6) og Tia (4) verdien av å gi, vise omtanke og glede andre. Resultatet ble et bakgårdsmarked på Skjetten i Romerike midt i førjulstiden.

Les også: - Tøft å være fattig i verdens rikeste land

– Jeg foreslo for mannen min, Børge, og barna at vi kunne rydde rommene for både leker som ikke lenger var i bruk og klær som de var vokst fra. Responsen fra alle var positiv, forteller Jeanette.

Både store og små ryddet hjemme og fant frem ting som kunne få nye eiere.

– Inntektene fra dette lille markedet vårt skulle gå til Redd Barna, fordi det er ganske konkret for barna å forstå, samt at de hadde en hjemmeside med masse flott materiell som vi kunne bruke under forberedelsene. Vi leste blant annet en tegneserie om barns rettigheter og fikk en pakke i posten med ballonger og plakat, sier Bækkevold.

Jeanette Bækkevold. Foto: privat

Styrker familiebåndet
Garasjen ble gjort om til en salgsbod hvor man kunne finne både bøker, leker, barneklær, småmøbler og interiørsaker. På gårdsplassen rigget de til et lite leketelt hvor de solgte marshmallows på pinne, kakao, saft og vafler. 3000 kroner kom inn i løpet av dagen og ble gitt videre til Redd Barna.

– Flere fortalte

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale