16 ting du kan gjøre sammen med barna i høstferien i Oslo-området

Høstferie for barn
Foto: Shutterstock/Scanpix

Befinner du deg i Oslo-området i høstferien? Det er mange familievennlige aktiviteter, både utendørs og innendørs.

Saken er oppdatert 28. september 2018.

På 60-tallet var høstferien ment for å ta opp poteter på gården. Det er det ikke så mange som driver med i dag, men høstferien består. Det finnes mange aktiviteter for barn i høstferien som ikke er fullt så grønnsaksorienterte, så det er ingen grunn til å kjede seg i ferien. Her er en oversikt over aktiviteter i og rundt Oslo-området:

Heller reise bort? 5 spennende storbyer i høstferien

Ut i naturen

Om været spiller på lag, så kan høsten være den vakreste årstiden å være ute i naturen på.

les også
Pappablogger: 10 knalle ting å gjøre med barna – helt gratis

Turistforeningen har flere aktiviteter over hele landet i høstferien, blant annet nybegynnerkurs for familier som vil lære å ferdes i fjellet og femdagerstur til Rondvassbu.

Og bor dere i osloområdet, arrangerer Furuholmen Friluft høstcamp på Trollvann/Grefsenkollen med fysiske aktiviteter og utfordringer. Høstcampen passer for barn mellom 6 og 13 år, og har du litt flaks, kan det fortsatt være plasser igjen.

Ekspertene tipser: 10 fjellturer som passer for barn

Fysisk aktivitet

Har barna (eller du) overskudd av energi som bare må ut i ferien? Da kan du sende dem (eller deg selv) på klatring. Både Klatreverket, Oslo Klatresenter, Oslo Klatrepark og Oslo Sommerpark holder åpent i høstferien.

Annonse
Til deg som medlem:
Vis alle tilbudene

Du må eller for å se dette tilbudet.

Klatring for barn
Foto: Shutterstock/Scanpix

Kreativt

Har du en fremtidig ingeniør i huset, så kan du sende ham eller henne til Teknisk museum, der Lego-festivalen 2018 er i gang med ekstra stort aktivitetsprogram nettopp i høstferieuken. I tillegg er det som vanlig massevis av andre barnevennlige aktiviteter og ting å finne på der oppe. 

Har du musikkinteresserte døtre i 9-15-årsalderen, kan kanskje Loud – Jentenes Bandleir være tingen. Fra mandag til fredag får jentene muligheten til å prøve seg på ulike instrumenter, uansett hvilket nivå de er på, man trenger ikke engang ha spilt før. Velkjente Kaja Gunnufsen er en av læreren på bandskolen, som arrangeres av AKKS i Brenneriveien i Oslo. 

Har du litt yngre musikkinteresserte barn, og her kan de sågar være av begge kjønn, kan dere ta turen til Popsenteret i Oslo i høstferien. Der arrangeres «Roteloftet», der barna for eksempel finner ut at de kan lage band av brusflasker. Å lage rytmisk rotemusikk er prosjektet på musikkverkstedet, der de også utforsker sampling, beats og bråk. Kanskje foreldrene kan ta seg en kaffe i nabolaget mens det verste pågår? Opplegget inkluderer for øvrig inngang på museet.

Maritimt museum tilbyr også ting utenom det vanlige i høstferien, blant annet barneforestilling «Mellom jungel og hav» og mer ramsalte aktiviteter som barnas båtbyggerverksted. 

Også Munchmuseet og Historisk museum tilbyr egne opplegg i høstferieuken.

Kultur

les også
Slik motiverer du barna til å gå på tur

Kinoene har mye artig for småfolket om dagen, du kan jo sjekke programmet for mange av landets kinoer her.

Eller hvis du vil ha inspirasjon til noen familievennlige klassikere dere kan se hjemme sofaen kan du sjekke ut noen av disse 19 filmene familien vil elske

På tegneseriefronten skjer det usedvanlig mye om dagen. I denne fyldige guiden anbefaler ni kjente tegneserieeksperter en rekke hefter og bøker som garantert vil begeistre barn i ulike aldre, og tydeligvis også foreldrene deres.

les også
Billig og enkel påskeaktivitet for familien

På teaterfronten skjer det også mye for barn i høstferien. For eksempel kan du se Riksteatrets oppsetting av Roald Dahls «Georgs magiske medisin» i Oslo i høstferieuken, men forestillingen reiser nordover til Sandnessjøen akkurat i tide til at høstferien begynner i Nordland uken etter. 

Andre aktiviteter

Klar for at barna skal lære å lage god mat til deg, og samtidig får mer sansen for fisk? Da kan dere ta turen på Mathallen i Oslo i tolvtiden søndag 7. oktober. For en slikk og ingenting lærer de seg å lage både slikt og gode ting, og denne dagen skal de få prøve seg på en deilig taco med laks.

Er familien din mer søtsugne, så kan man få omvisning på Freia med smaksprøver, historikk og lek.

les også
Ta med barna på topptur

I høstmørket kan du også gi deg selv og familien noen kalde gys på en spøkelsesvandring i gamle Christianias gater, i høstferien arrangeres det tre vandringer med spøkelsesguide som snakker norsk.

Høstferie handler som nevnt ikke så mye om poteter lenger. Men skulle du likevel ønske å gi høstferien et preg av nettopp potet, så kan du sende potetene, unnskyld, podene av gårde til Bygdøy og Norsk Folkemuseum hvor de får bli med ut i åkeren og plukke nypoteter som de får med seg hjem.

Les også: 5 tips til deg som reiser med barn

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .